ET

Bocuse d’or Tallinn 2020

Täna tahame teile rääkida, kuidas kulgevad Eesti rahvuskoondise treeningud Bocuse d’Ori võistluseks. Sel aastal esindab Eestit poolfinaali jõudnud Artur Kazaritsky ja tema meeskond. Arthur on sous-chef Kopenhaagenis Geranium restoranis. Geranium restoran on ainus kolme Michelini tärniga Taani restoran ja on maailma 50 parima restorani seas 5. kohal.

Neile, kes ei pruugi teada, mis on Bocuse d’Or (“Kuldne Bocuse”), siis see on võrreldav Oscari või Grammy auhinnaga, kuid ainult kulinaariamaailmas. Sel aastal peetakse võistlus, või õigemini selle Euroopa eelvoor, esimest korda Eestis, kus valitakse välja 10 finalisti, kes omakorda võitlevad Prantsusmaal Lyoni linnas kuldse Bocuse ihaldatud kujukese eest!

Gemoss Eesti on üks Arturi juhitud Eesti meeskonna sponsoreid. Meil on suur au ja rõõm toetada seda andekat noort kokka tema karjääri nii olulisel sündmusel. Meil oli õnne jälgida koolitust, kus meeskond lihvib oma oskusi maksimumini ja harjutavad roogasid, mida nad võistlusel esitlevad.

Meie meeskond treenib restorani Gloria väikeses köögis, mille omanik on Eesti köögi ristiisa Dmitri Demyanov. Treening algas AC / DC lauluga – Thunderstruck (kui te pole seda laulu veel kuulnud, soovitame seda väga kuulata) – laulu valik on esmapilgul väga ebatavaline nii noortest inimestest koosneva meeskonna jaoks, kuid see annab energiat ja aitab ennast välja lülitada ümbritsevast kaootilisest maailmast, et keskenduda just sellele perfektsele tulemusele, mida tahad saavutada. Enne tööle asumist läbitakse meeskonna jaoks olulised protseduurid – meeskonna selfie, käte surumine ja hüüded “You’ve been Thunderstruck!” – ja siis võib töö alata. Pole mingit kära, kõik teavad oma tööd, Artur on keskmes ja tema ümber keerleb kontrollitud kaos. Seda tegevust võib jääda vaatama igavesti – selged liigutused, pole mingit jutustamist, köök näib olevat täis elektrit ja kõik liiguvad sama eesmärgi poole. Nad töötavad nagu ideaalne meeskond, toetavad üksteist igal ettevalmistusetapil, ja seda kõike “kirurgilise” meelerahuga.
Bravo meeskond!

Arturi osalemise aasta Bocuse d’Oril on raskem, võrreldes tema eelkäijate Dmitri Rooziga (tollal veel Talu restoran) ja Dmitri Haljukoviga (restoran CRU), sest nendel aastatel ei kroonitud osalejaid veel lisaks koroonaga. Tänu maailmas valitsevale olukorrale on võib juhtuda, et kõik võistlustele registreerunud võistkonnad ei saagi osa võtta. Võistlus leiab aset 15.-16. oktoobril Saku Suurhallis, ja toimub vähendatud lubatud publiku arvuga, kuid videoülekanega, nii et saame oma meeskonnale ikkagi kaasa elada.

Kuidas Gemoss Eesti toetab Eesti meeskonda? Oleme pakkunud omapoolset abi professionaalse köögi jaoks mõeldud tarvikute, samuti mitmesuguste seadmetega. Neid samu seadmeid ja tarvikuid ja ka igapäevaseks toiduvalmistamiseks vajalikke tooteid, saab osta meie kauplusest igaüks. Kauplus asub aadressil Tartu mnt 87e, Tallinn. Gemoss Eesti  -s saavad oste teha nii ärikliendid kui harrastuskokad, ostmist ei ei ole me raskendanud kliendikaartide vormistamise või eelregistreerimisega. Rõõmustame iga kokakunstihuvilise üle, kes soovib kasutada maailma parimate tootjate professionaalseid seadmeid ja tarvikuid ja tuleb neid soetama meie kauplusesse!