ET

Lihtne kevadine spargliroog

Kuigi mõnel aastal on maikuu lõpp juba vägagi suvine, siis sel aastal on kindlasti tegemist alles kevadega. Sellest annab tunnustust ka alles tärkav loodus.
Kodumaine sparglihooaeg on lühike ning õnnelikud on need, kel seda oma aias kasvatada õnnestub. 24. mail tähistatakse rahvusvaheliselt spargli päeva ning meie jagame sel puhul üht imeliselt lihtsat retsepti. Kuna mujal kasvatatud spargel on pea aastaringselt lettidel olemas, siis muidugi sobib seda ka muul ajal valmistada, kuid kevadel on kindlasti kõige mõnusam!

Spargel sidruni, mandlite ja tüümianiga

Aega kulub umbes 25 minutit ning kogusest jätkub eeltoiduks kahele.

Koostisosad

  • 200 rohelist sparglit
  • 30 g blanšeeritud mandleid
  • 20 g võid
  • 0,5 sidruni mahl ja koor pigem suurem sidrun
  • Mõned oksad tüümiani
  • Soola-pipart

Valmistamine

  • Rösti mandlid kuival pannil keskmisel kuumusel kuldseks. Raputa vahepeal panni, et need ühtlaselt pruunistuks. Aega läheb mõni minut. Kui sul on juhuslikult juba röstitud mandlid, siis saad selle sammu vahele jätta. Tõsta mandlid pannilt.
  • Tõsta kuumust ning säti samale pannile puhastatud spargel. Küpseta umbes 5 minutit vahepeal pöörates, kuni sel kerge jume peal on. Kui sul on grill, siis sobib neid kenasti ka grillida. Ära üle küpseta, need mõnusalt krõmpsuvad jääma. Tõsta ka need kõrvale ja maitsesta soolaga.
  • Nüüd alanda kuumus kuumus keskmiseni. Lisa jälle samale pannile või, tüümianilehed, riivitud sidrunikoor ning mandlid, mille oled vahepeal jämedalt hakkinud. Lase võil vahuseks kerkida ja kergelt pruunistuda. Maitsesta soola ja pipraga ning pigista pannile ka sidrunimahl. Sega kõik ühtlaseks ning tõsta taldrikul puhkavatele sparglivartele. Tõmba peale veel mõned ribad sidrunikoort.
  • Naudi soojalt koos krõbeda saiaga.

Pildil olev taldrik on pärit Granit raw sarjast. Vaata lähemalt siit.

Algne retsept pärineb siit.