KÕIK UUDISED

Kookose-speltaküpsised pähklite ja marjadega

Need tõeliselt luksuslikud küpsised sobivad ühtviisi hästi nii kohvi kui ka limonaadi kõrvale. Aitäh retsepti eest küpsetuskunstnik Karina Kungla. Tema tegemistega saad end kursis hoida tema Instagrami kontol.

PS. Kui valmistad midagi Gemossist soetatud toorainest, siis märgi meid julgelt sotsiaalmeedias ning jagame oma lemmikretsepte heal meelel edasi!

Kookose-speltaküpsised pähklite ja marjadega

KOOSTISOSAD:

200 g toasooja võid
120 g tuhksuhkrut
20 g Cake&Bake külmkuivatatud marju (siin kasutusel 10 g vaarikaid ja 10 g kirsse)
100 g Just Nature speltajahu
80 g Just Nature kookosjahu
40 g Just Nature pekaanipähkleid
20 g Just Nature Kreeka pähkleid

VALMISTAMINE:

  1. Vahusta toasoe või tuhksuhkruga heledaks vahuks (3-5 minutit).
  2. Lisa jahud ja marjapurud, sega ühtlaseks. Väldi ülesegamist, kuni jahu segunemiseni. Üle segatud tainast tulevad kõvad küpsised.
  3. Hoia taigent külmkapis umbes 30 minutit (või sügavkülmas, kuni või on taignas piisavalt hangunud, et saaksid käte vahel pallid veeretada).
  4. Haki pähklid väiksemateks tükkideks.
  5. Pane ahi sooja 175 kraadi juurde.
  6. Veereta taignast 35 grammised pallid, või jaga 14 võrdseks osaks.
  7. Suru õrnalt taignapall hakitud pähklitesse ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (pähklid pealpool).
  8. Küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures 12-13 minutit.
  9. Küpsised on ahjust võttes veel väga pehmed, lase veidi plaadil seista, enne kui restile jahtuma tõstad.