KÕIK UUDISED

Maitsvalt mitmekülgne banaanileib

Meie müügiassistent Kristel-Merit on tegelikult rohkem nagu hunt kriimsilm, kui assistent. Vahel jõuab ta üheainsa päeva jooksul pool raamatut ära tõlkida, kaks meistriklassi korraldada, tuhat flaierit tellida, barista-väärilised kohvid valmis meisterdada ja pildile püüda ning justkui muuseas ka banaanileiva valmis küpsetada.

Kusjuures banaanileib on osaliselt just kiire tempo tulemus, sest niisama söömiseks eelistab ta just rohelisi banaane – need võivad vahel kodus aga lihtsalt õigel ajal söömata jääda ning banaanileiva küpsetamiseks sobivad küpsed ja pruunitäpiliseks muutunud banaanid ideaalselt.

Lisaks saab retsepti alati täiendada millegagi, mida kodus olema juhtub - pähkleid, šokolaadi, kookoshelbeid, mandlilaaste. Kristeli isiklik lemmik on marjad - vastavalt hooajale kas siis sõstrad, mustikad või mida vanaema juurest maalt või juba sügavkülmast leiab. Need annavad juurde hapukust ning teevad banaanileiva palju mahlasemaks ja maitsvamaks.  Pähklid annavad mõnusa krõmpsu ja no kellele siis šokolaad ei meeldiks!

Banaanileib

KOOSTISOSAD
125 g võid
2.5 dl suhkrut (olenevalt lisandist võib suhkrukogust vähendada)
2 muna
3 dl speltanisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
Näpuotsatäis soola
1 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut
3 sl piima
3 suurt banaani
50 g Kreeka pähkleid
50 g mustikaid

VALMISTAMINE
1. Soojenda ahi 180 kraadini.
2. Vahusta toasoe või suhkruga ja samal ajal lisa sinna ükshaaval juurde munad.
3. Sega eraldi kausis omavahel kõik kuivained - jahu, küpsetuspulber, sooda, sool, kaneel ja vanillisuhkur.
4. Lisa või-munavahule 3 spl piima ja sega läbi.
5. Lisa kuivained ja sega taas.
6. Koori banaanid, purusta kahvliga ning sega samuti taina hulka (mulle meeldib kui banaan ei ole väga väikesteks tükkideks tambitud)
7. Nüüd lisa meelepärased lisandid - sel korral kasutan suvel sügavkülma korjatud mustikaid ja Kreeka pähkleid (soovitan pähkleid pisut väiksemateks juppideks hakkida). Segan pooled taina sisse ja osad lisan pärast vormi valamist peale, et kõik küpsetamise ajal põhja ei vajuks.
8. Vala tainas piklikku võiga määritud vormi (või kasuta küpsetuspaberit). Küpseta ahjus 50-60 minutit. Kontrollida saad hambatikuga kas on valmis.
9. Serveeri vaniljejäätisega soojalt või lase jahtuda ja naudi niisama
🙂

 


Sarnased retseptid