KÕIK UUDISED

Säästa kiirel ajal aega ja raha kokteilide ettesegamise abil!

2024. aasta 14. Mai #MONIN #HORECA #LYRE'S #kokteilid #retsept 

Kujutledes kokteilibaari kangastub paljudele mahe muusika, hämar valgus ja baarileti taga olev kogemustega baarmen, kes kiirelt ja oskuslikult segab klaasis või šeikeris erinevaid koostisosi, võib-olla flairib pudelitega (teeb trikke), viskab klientidega nalja ning loob iga kord just kliendi maitse järgi kohandatud unikaalse joogi.
Loomulikult ongi sellistel elamustel oma koht, kuid tänapäeva kiire tempo, HoReCa sektori tööjõukriis ning vajadus protsesside optimeerimiseks on toonud endaga kaasa uue trendi kokteilimaailmas – kokteilide ette segamine.

Mis on ette segatud kokteilid?

Sisuliselt tähendab see kas lõpliku kokteili või kokteilibaasi ette valmistamist suuremas koguses kas enne kiirema perioodi algust üheks õhtuks või siis lausa pikemaks perioodiks korraga. Põhiliselt tehakse seda kolme eesmärgi nimel:

  • Kiirem teenindus
  • Tagatud ühtlane kvaliteet
  • Kulude kokkuhoid

Baaride, ööklubide, pubide ning teiste sarnaste asutuste tipptunnid langevad üldjuhul alati reede ja laupäeva õhtutele. Tipptundide ajal teenitakse tihti kuni 85% kogutulust, kuid seda vaid juhul, kui suudetakse tempoga sammu pidada. Edu võti peitub efektiivses teeninduses, mis võimaldab ilma pudelikaelteta nõudlusega hakkama saada. Üks võimalus teeninduskiiruse tõstmiseks ongi just needsamad ette segatud kokteilid, mis võimaldavad jooke serveerida kiire tempo ning alati ühtlase kvaliteediga.

Kokteilide ette segamisega saad:

  • Tipptundidel kiiremini suures koguses kokteile serveerida
  • Serveerida kokteile erinevate suurustega klaasides
  • Rohkem aega klientidega rääkimiseks ning väärtuse pakkumiseks
  • Rohkem lisamüüki teha
  • Olla kindel selles, et joogid on ühtlaselt kõrge kvaliteediga
  • Vähendada mõõtmisvigadest tulnud kulutusi
  • Vähendada valesti kokku segatud jookide kulutusi

Kokteilide ette segamiseks on võimalusi mitu – need võib tervenisti eelsegada ning serveerida otse vaadist klaasi. Või siis valmistada ette vaid kokteilipõhi ning see lõplikult alles kliendi ees valmis segada või isegi jääga läbi šeikida.

RETSEPT: Mojito põhi

 

 

1 L (12 kokteili)

5 L (60 kokteili)

MONIN Mojito piparmündi siirupit

25 cl

1.25 L

MONIN laimi rantcho kontsentraati

25 cl

1.25 L

Kuuba rummi või Lyre's White Cane spiritit

50 cl

2.5 L

Ühe kokteili valmistamiseks:

  • Lisa klaasi põhja 8 värsket mündilehte
  • Täida klaas purustatud jääga ja lisa 8 cl Mojito põhja
  • Sega läbi ning täida klaas ääreni purustatud jää ja gaseeritud veega
  • Kaunista ja serveeri

Lisanipp: kui soovid serveerida ka maitsestatud Mojitot, siis kasuta sama põhiretsepti ning lisa klaasi 1.5 cl (üks mugav pumbavajutus) meelepärast MONIN püreed.

 

RETSEPT: Hibiskuse Cosmopolitani põhi